De Zwaluwtjes

De Zwaluwtjes is een B&B gehuisvest in een herenhuis uit 1847 en gelegen in een Grieks dorpje op de flank van de berg Pilion. Deze B&B met 9 kamers en een studio wordt sinds 2007 uitgebaat door een Vlaams koppel dat al geruime tijd in Griekenland woont. Hier zijn stranden in overvloed maar ook groen beboste hellingen, pittoreske dorpjes, wandelingen en charmante pleintjes om te eten onder de platanen.

Hier vind je dus Vlaamse gastvrijheid in een Grieks kader. Het huis werd gebouwd in 1847 met gelden overgemaakt door een vermogende Griek, Philippidis, die zoals zovele Grieken toen, naar Egypte uitgeweken was. Hijzelf heeft er nooit in gewoond maar liet het huis na aan zijn broer. Diens dochter trouwde met een Vergos en deze familie Vergos woonde hier tot in de jaren 1980, waarna het huis, na het overlijden van Anastasia Vergos, de laatste bewoonster, leeg kwam te staan. In 2002 werd het huis aangekocht door de familie Renders-Liekens. De typische stijlkenmerken van een Pilion archontiko worden gecombineerd met modern comfort, maar alle wijzigingen worden steeds geintegreerd in de sfeer van het oude herenhuis. Zo werd het balkon, daterend van 1902 en resultaat van de toen heersende mode om neo-klassieke elementen te integreren in deze herenhuizen, verplaatst naar een nieuw bijgebouw en werd de voorgevel terug in de oorspronkelijke staat gebracht.

Het bestaande bijhuis, paraspito, werd omgevormd tot de ontbijtkamer, waar men ‘s avonds terecht kan voor een borrel en een gezellige babbel. Tevens werd er een nieuw bijgebouw opgericht waarin twee suites werden ondergebracht. In het hoofdgebouw werden zeven kamers voorzien naast de receptie en een ruim salon op de bovenste verdieping, waar zich vroeger ook traditioneel de “mooiste kamer” bevond.

De 9 kamers en studio zijn alle genoemd naar een Griekse godheid. Alle kamers zijn voorzien van een verschillende stijl badkamer. Alle badkamers beschikken over een massage-douche.

Bovendien beschikt de B&B over een prachtig zwembad.

Pinakates is een klein, geklasseerd bergdorp op het Pilion schiereiland dat begint bij Volos in Centraal Griekenland. Het ligt op 600 meter hoogte en kijkt uit over de berg Pilion en over de baai van Volos, de Pagasitische Golf. Door zijn ligging kent het dorpje 4 seizoenen, is het volledig ingebed in het groen en ademt het nog de authentieke sfeer van een grieks dorpje.

Wil je genieten van een verblijf in een authentiek Grieks herenhuis, genesteld in één van de schilderachtigste dorpjes van Pilion, waar je tevens van de spreekwoordelijke Vlaamse gastvrijheid kan proeven, dan ben je bij De Zwaluwtjes aan het juiste adres.

WINNAAR BIJ LANDGENOTEN ACHIEVEMENT AWARD 2020

Foto van de Standhouder
Gegevens Standhouder
Bij Landgenoten Magazine
Ontmoet deze Standhouder
Je kan deze standhouder persoonlijk ontmoeten op volgend(e) event(s).
Afgelopen
04/03/2022
Het Vakantiesalon van Antwerpen is terug vanaf 2022 onder de naam Vakantie Expo. Vakantie Expo staat voor meer beleving, meer keuze, meer service en vooral meer inspiratie! Schrijf 4, 5 en 6 maart 2022 alvast in je agenda, want één...
Gepland
13/01/2023
Dé vakantiebeurs in het hartje van West-Vlaanderen met 6.000 m2 inspiratie dankzij meer dan 100 exposanten op vlak van toerisme, vrije tijd, vakantie, wandelen, fietsen, B&B, vliegtuigreizen, autovakanties, motorhomes, kamperen, 55+ actieve vakanties, groepsreizen, etc. Je kan de Vakantiebeurs elke...
Gepland
21/01/2023
De Noord-Limburgse Vakantiebeurs is een organisatie van Pasar NLV en vindt plaats in Hamont. In 2023 zal de beurs voor de eerste keer verspreid over twee dagen plaatsvinden, meer bepaald op zaterdag 21 januari vanaf 13.30u tot 18.00u en op...