Harganat River Lodge

Harganat River Lodge (Mongolië) ligt op een zandbank met panoramisch zicht over de Delger Murun rivier vallei. Bekend als één van de mooiste rivieren van Noord-Mongolië, meandert deze zich door een groen tapijt van vele wildbloemen zoals edelweiss.

Harganet River Lodge wordt begeesterd door de Vlaamse Katrien en haar Mongoolse echtgenoot Bat. De lodge is dé ideale plek voor het beoefenen van het vliegvissen zoals op taimen, de grootste zalmsoort ter wereld, waarbij de vis na vangst in het water wordt teruggezet en zo de vispopulatie beschermd wordt.

Aan de noordzijde van Harganat River Lodge ligt een granieten bergmassief, bekend als de Holy Mountains met rondom vele graven uit de bronstijd en op een tiental kilometer de bekende Uushigiin Uver deerstones site. In de bergen kan men, onder de zwevende vleugels van de adelaars, trektochten maken naar de hoogste piek en prachtige alpiene vegetatie en wildleven aanschouwen.

Harganat River Lodge heeft een gezellig restaurant met wijds uitzicht en een Europees-Mongools geïnspireerde keuken waarbij de eigen groenten worden gekweekt in serres en vlees afkomstig is van dieren die buiten op de steppe leven.
In de wellness dome bevinden zich de douches en toiletten met rivierstenen gedecoreerd, alsook een in warm hout afgewerkte sauna met buitenzwembad.

Men verblijft in een traditionele Mongoolse yurt met modern design, om in alle rust te genieten van het ongerepte landschap rondom.

Ontwaak met het zachte geluid van paardenhoeven die weerklinken in de vroege ochtend, één van de honderden dieren die men kan zien vanuit Harganat River Lodge. En een bezoek aan het ultieme paardenland Mongolië is niet compleet zonder een ritje te paard begeleid door de ervaren gidsen.

Een nieuwigheid voor de zomer van 2020 vormen de yoga retreats.

Ook voor rondreizen in de (ruime) regio kun je bij Katrien & Bat terecht.

Gegevens Standhouder
Bij Landgenoten Magazine
Ontmoet deze Standhouder
Je kan deze standhouder persoonlijk ontmoeten op volgend(e) event(s).
Afgelopen
04/03/2022
Het Vakantiesalon van Antwerpen is terug vanaf 2022 onder de naam Vakantie Expo. Vakantie Expo staat voor meer beleving, meer keuze, meer service en vooral meer inspiratie! Schrijf 4, 5 en 6 maart 2022 alvast in je agenda, want één...