Quinta do Briando

Quinta do Briando is een gerenoveerde boerderij met Casas de Campo (gîtes), gelegen aan het beschermde natuurgebied Serra de Sao Mamede, in Reguengo Portalegre. Het domein Quinta do Briando is een ommuurde olijfboomgaard van 4,7 ha groot.

Quinta do Briando is gelegen in de regio Alto Alentejo. Op 5 minuten van de provinciehoofdstad Portalegre, op 20 minuten van Castelo de Vide en Marvao (wachtlijst Unesco), 25 minuten van Elvas (Unesco) en Alter do Chao, is de quinta een ideale uitvalsbasis om de culturele parels van de buurt te verkennen. Iets verderaf zijn de steden Estremoz (45min) en Evora (1u – Unesco) te bezoeken.

Het natuurpark Serra de Sao Mamede is een uitloper van de Spaanse Montes de Toledo en is een paradijs van bijzondere fauna en flora. Tine en Stijn kunnen je gidsen op de vele wandelingen die in deze regio mogelijk zijn.

De regio Alentejo staat ook bekend voor de Alentejo wijnen. Meer dan 70 wijnhuizen zijn aanwezig in de regio en Tine en Stijn boeken graag een bezoek met wijnproeving voor jullie.

Naast het eigen hoofdhuis, beschikt Quinta do Briando over 2 Casas de Campo.

Casa da Pedra is een casa met 1 slaapkamer en 1 badkamer, living en kitchenette, geschikt voor 2 personen. Deze vrijstaande casa is uitgerust met airco en verwarming, en heeft een ruim terras.

Casa do Sobreiro is een casa met 2 slaapkamers en 2 badkamers, geschikt voor 5-6 personen (1 kamer dubbelbed – 1 kamer met 4 bedden waarvan hoogteslaper). De casa heeft een volledig ingerichte keuken met afwasmachine en wasmachine, is uitgerust met airco en verwarming, en heeft ook een zeer ruim terras.

Op het domein, zo’n 100meter verwijderd van de casas om rust te garanderen, ligt het zoutwaterzwembad: een infinitypool van 6 op 12m, met ruime terrassen.

Foto van de Standhouder
Gegevens Standhouder
Bij Landgenoten Magazine